Skip to content

Arkitekt

Ritar du långsiktigt?
Ta då höjd för hållbar dokumentation.

WOODSAFE® CO2 SMART är det hållbara och långsiktiga alternativet till byggande med brandskyddat trä. 

Att använda brandimpregnerat trä från Woodsafe Timber Protection AB ger dig en unik möjlighet att skapa fantastiska byggnadsverk med ett hållbart, beständigt och klimatfrämjande byggmaterial. Woodsafe Timber Protection AB är den tillverkare av brandsäkert trä som ger dig kreativa möjligheter att använda trä på riktigt.

Som en bonus till dig som arkitekt och byggherre är Woodsafe Timber Protection AB dessutom den enda tillverkaren av brandimpregnerade trävaror som är koldioxidneutralt framställda. Detta är en mycket värdefull egenskap i strävan på att bygga hållbart och uppfylla FNs globala mål.

WOODSAFE®

Marknadens främsta CO2 SMART brand impregnerat trä för hållbart byggande.

Vår kompetens bygger på 32 år av erfarenhet.

När byggherren ger dig uppdrag som arkitekt med målsättning att använda trä kommer frågan upp på bordet. Hur kan vi lösa brandskyddskraven enligt gällande byggregler?

Vilket krav som gäller, lämplig metod, tolkning av dokumentation, val av brandskyddsmedel är inte alltid helt enkelt att ta ställning till. Men misströsta inte. I kontakt med Woodsafe Timber Protection AB och i samråd med våra samarbetspartners kan du känna trygghet och få svar på dina frågor om träslag, kvalitet, brandspecifika krav och val av brandskyddsmedel eller metod att brandsäkra trä. Vårt kontaktnät av samarbetspartners som hjälper dig har landets främsta kompetens inom träindustrin och brandsäkert trä.

När du beslutat att föreskriva WOODSAFE® så kommer ditt vardagliga arbete med att lösa brandtekniska frågor, val av träslag och kvalitét på träet att bli så mycket enklare än du nånsin trott vara möjligt.

WOODSAFE® ger unika möjligheter

Inget annat byggmaterial är så mångsidigt som trä. Inget annat fabrikat av brandimpregnerat trä eller annan metod än WOODSAFE® PRO™ och WOODSAFE® Exterior WFX™ ger dig så unika möjligheter att använda trä i applikation på ett sätt som tidigare inte var tänkbart eller genomförbart.

Föreskrivande text

B-s1,d0 Massivt trä

K210/B-s1,d0

B-s1,d0 Plywood

SP FIRE 105

Jag vill att träpanelen skall åldras naturligt

Går det att täckmåla WOODSAFE®?

Är brandskyddsmedlet giftigt?

Kan jag kisel- eller järnvitriolbehandla WOODSAFE® brandimpregnerat trä?

Hur ser WOODSAFE® brandskyddsbehandling ut?

Varför skall jag föreskriva WOODSAFE®?