Skip to content

Pressmeddelande. Woodsafe investerar 20MSEK i ökad kapacitet

Behovet av fler bostäder har inte försvunnit trots lågkonjuktur och krig i Europa. Woodsafe investerar 20MSEK i ökad kapacitet med start våren 2023. Investeringen omfattar bland annat 2st specialtorkar från världsledande virkestorktillverkaren Valutec AB. 

Woodsafe har stora framtidsplaner och är, precis som Valutec ledande inom sin bransch. Därför känns det extra kul att få vara en del i deras fortsatta expandering, säger Robert Larsson, vd Valuec.

De två nya kammartorkarna, från Valutec, kommer öka vår kapacitet mångdubbelt och är en del av den expansion Woodsafe berättat om tidigare. Jag visste att företaget planerade nya torkar om några år men inte inom några månader, skrattar Stefan Hedqvist, produktionschef och tillägger, jag blir inte förvånad, detta är typiskt Woodsafe style.

Beslutet att anlita Valutec igen som leverantör av de nya kammartorkarna var inte ett svårt beslut. Vår första tork från Valutec var lite av en chansning men som visat mycket goda resultat i ökad kapacitet och torkkvalitet. De två nya kammartorkarna byggs upp med samma kapacitet som vår första och kommer säkerställa mångdubbel kapacitet att tillgodose marknaden med hållbart brandimpregnerat trä, avslutar Thomas Bengtsson.

Woodsafe fabrik