Skip to content

Hoover Treated Wood Products tecknar direktavtal om licens för ExteriorFireX™ med Woodsafe

Hoover Treated Wood Products (HTWP) har beviljat en exklusiv licens till det svenska träinnovationsföretaget Woodsafe Timber Protection (Woodsafe) för att använda sin signaturformel ExteriorFireX™.

Partnerskapet möjliggör en strömlinjeformad process för att säkerställa att denna livräddande teknik finns tillgänglig i Europa.

Hoovers ExteriorFireX™ - tillgängligt som WOODSAFE® Exterior WFX™ - är tryckimpregnerat brandskyddsbehandlat virke och plywood som ger ett tredjepartstestat och certifierat brandskydd för applikationer som är direkt utsatta för väder och vind. Woodsafe kommer att erbjuda Exterior WFX™-behandlat virke och plywood för kommersiella byggnader och bostadshus i hela Europa.

- "På Hoover är vi dedikerade till att hålla människor säkra där de bor och arbetar", säger Dave Gillrie, VD, HTWP. "Woodsafes förmåga att använda vår livräddande formel innebär att vi skyddar människor inte bara i USA, utan även i Europa. Vi är glada över att kunna erbjuda ExteriorFireX™ i hela Europa."

Woodsafe har mer än 20 års erfarenhet av träbehandling och är Europas största tillverkare av brandskyddsbehandlat trä (FRTW). Woodsafe är fast beslutna att skapa hållbara, slitstarka produkter utöver sitt starka engagemang för brandskydd och livssäkerhet.

- "Vi tror på växande samhällen där träindustrin arbetar tillsammans för att bygga säkra och hållbara hem för alla", säger Thomas Bengtsson, grundare av Woodsafe Group."Hoover och Woodsafe är lika engagerade i innovation som gör världen till en säkrare plats, och det är det som gör det här partnerskapet till ett så spännande steg framåt för FRTW-världen."

Denna licens är den andra europeiska partnern som använder Hoovers livräddande teknik. Hoover har en lång relation med det brittiska företaget PTG Treatments. Tillägget av Woodsafe till Hoovers europeiska portfölj öppnar dörren för bättre utbyte av bästa praxis och samarbete.

För mer information om Hoover, besök frtw.com och för mer information om Woodsafe, besök woodsafe.com.

 

OM HOOVER-BEHANDLADE TRÄPRODUKTER

Hoover Treated Wood Products, Inc, som har funnits sedan 1955, erbjuder ett omfattande sortiment av tryckimpregnerat virke och plywoodprodukter för brandskydds- och konserveringsändamål. Hoover har flera företagsägda behandlingsanläggningar, bekvämt belägna för att betjäna ett nätverk med över 100 lagerhållande distributörer som täcker hela USA.

Hoovers mission är att skydda människor där de bor och arbetar med de egenutvecklade produkterna Pyro-Guard® och Exterior Fire-X®. Hoover uppfyller eller överträffar kraven för FRTW enligt definitionen i International Building Code och omnämns av oberoende tredjepartsinspektioner från Underwriters Laboratories.

 

OM WOODSAFE TIMBER PROTECTION AB

Woodsafe Timber Protection AB är den enda tillverkaren som uteslutande arbetar med brandskyddande behandling av trä- och plywoodprodukter. Sedan starten 1990 har vi utvecklat kundanpassad utrustning och högeffektiva processer enligt CO2 SMART. Verksamheten är föremål för tredjeparts tillverkningskontroll och är sedan 2008 den enda tillverkaren med typgodkännandecertifikat enligt bygglagstiftningen. Woodsafe var Europas första CE-certifierade tillverkare av brandskyddat trä och vårt kvalitets- och ledningssystem är certifierat enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, EcoVadis Gold, WQS 2.0. Vi är stolta över att hantera mer än 1300 unika projekt årligen. Referensprojekten inkluderar bland annat världens högsta skyskrapa i trä Mjøstårnet i Brumunddal, världens största ektak Gardermoen Pir Nord, Ilulissat Icefjord - UNESCO World Heritage Center Greenland, Cederhusen med mera.