Skip to content

Aktuellt

Ilussat Icefjord Centre

Läs mer om projektet

Hej, låt oss berätta

Woodsafe Timber Protection AB är Europas största förädlingslänk mellan träindustrin och byggherre. Vi tillverkar hållbart brandimpregnerat trä, ingenting annat.

I mer än 20 år har Woodsafe levererat brandimpregneringstjänster till byggsektorn för hållbara samhällen byggda av skogens resurser. I samarbete med våra samarbetspartners är vi marknadsledande tillverkare av brandimpregnerade träprodukter, med stort fokus på att vara innovativa för en hållbar framtid. Vi vill göra vår del för ett hållbart samhälle genom att producera brandskyddat trä, där koppling mellan stadslivet och naturen skapar harmoni och lugn.

"WOODSAFE® brandimpregnering skapar trygghet mellan stadsliv och natur där jag ser med tillit framför mig en hållbar träbyggnads utveckling idag och inför framtiden"

Thomas Bengtsson
Grundare & koncern VD

Vägledning

Brandskyddat trä

Läs mer

Vägledning

Brand-dokumentation

Läs mer

Vägledning

Tillhörande handlingar

Läs mer

Vägledning

Miljö Hälsa Hållbarhet

Läs mer
  • Woodsafe fasad gör byggnaden

  • Låt oss prata om hållbarhet

  • Föreställ dig något gjort i trä

woodsafe-interior

Effektivt och mångsidigt brandimpregnering för interiör och exteriöra applikationer, typgodkänt enligt lagkraven.

woodsafe-exterior

Marknadens enda typgodkända brandimpregnering system enligt åldring EN16755 EXT och  fasadbeklädnad SP-Fire 105.

woodsafe-academy

En kunskapsbrygga för dig som vill veta mer om brandskyddat trä, brandimpregnering, regelverk och dokumentation.

Brandimpregnering

Brandimpregnering är en teknik där träet placeras i en autoklav som under vakuumtryck tillför impregneringsmedel djupgående i träets cellstruktur. Den stora fördelen med brandimpregnering är att samtliga sidor får brandskyddande egenskaper, samt att träet blir ett med impregneringen, vilket gör träet till brandskyddet. Detta kan jämföras med brandmålning som enbart bildar en beläggning och ytskikt, men som inte ger träet förbättrade egenskaper mot brand.

Woodsafe brandimpregnering PRO™ och Exterior WFX™ är typgodkända system med hållbara egenskaper klassificerade enligt EN16755 INT1, INT2 samt EXT (inte att jämföra med BS-EN16755). Förädlingsprocessen är industriell och kan inte utföras på arbetsplats. Woodsafe brandskyddat trä är en specialprodukt som tillverkas på beställning via våra samarbetspartners.

Fakta om miljö och hälsa

wstp_wfx

Hej Arkitekt

Skogens resurser är ett hållbart alternativ i dina ritningar. Woodsafe har lösningen så du kan använda trä och uppfylla hållbara brandkrav.

Låt oss hjälpa dig

Hej Byggherre

Som byggherre har du det övergripande ansvaret, även om du förlitar dig på dina entreprenörer. Har du koll på upphandlingen?

Låt oss hjälpa dig

Hej Byggentreprenör

Ingen byggare gillar leveransförseningar och produktfel. I backspegeln med över 1200 unika projekt per år, vet vi vad som gäller.

Låt oss hjälpa dig

Hej Brandkonsult

Brandklass i skrift är en sak, men trä är inte som andra byggmaterial. Det är ett levande material där helheten i systemet skall vara verifierat.

Låt oss hjälpa dig

woodsafe-academy

Woodsafe Academy

Trä är inte som andra byggmaterial. Trä är ett levande material där varje enskilt träslag har sina egna egenskaper, även om varje träslag har samma krav på brandegenskaper för aktuell applikation.

Woodsafe Academy är den kunskapsbrygga du behöver för att få klarhet i kombinationen av siffor och bokstäver, vilka dokument som har faktisk betydelse, hur du skall montera och inte minst, vad som skiljer olika metoder och brandimpregneringsmedel åt. Svaren får du på Woodsafe Academy.

Kontakta oss

Kundtjänst

Vi finns här för dig och vi hjälper dig mer än gärna. Men det finns många som behöver hjälp och svar på sina frågor, vilket innebär att vi inte alltid hinner svara. För att underlätta ber vid dig sända oss din fråga eller frågor via vårt epost-formulär, så kommer vi att svara dig inom 48 timmar eller mindre.

Självklart är du välkommen att ringa, men var beredd på att vi kanske inte hinner, eller kan svara just då.

   010 - 206 72 30
   kundtjanst@woodsafe.com

Besök oss här

 

Besök vårt pressrum

Vill du ta del av senaste nytt om Woodsafe, använda bilder eller logotyp, kan du besöka vårt pressrum för senaste nytt, pressmeddelanden, nyheter med mera.

Du kan fritt använda den informationen som finns i vårt pressrum, så länge du hänvisar till källan, det vill säga Woodsafe Timber Protection AB.