Skip to content
 

SAFE FOR NATURE
SAFE FOR YOU

Upplev nya WPG

Hej! Kul att du är här! Jag kan berätta lite om oss.

Woodsafe Timber Protection AB är den största tillverkaren av brandimpregnerat trä i Europa. Vi jobbar varje dag med  att tillverka hållbart brandskyddat trä, inget annat.

 

Under mer än 30 år har vi jobbat med att skydda trä från eld för att bygga hållbara samhällen av skogens material. Tillsammans med våra partners är vi ledande inom tillverkning av brandskyddat trä, och vi fokuserar mycket på innovation för en bättre framtid. Vårt mål är att bidra till ett mer hållbart samhälle genom att tillverka brandskyddat trä som skapar en harmonisk koppling mellan stadsliv och naturen.

"SAFER LIVINGTM är vår räddare i nöden varje dag, året om. Det känns som om våra liv är beroende av det. Och det är de verkligen. Därför har vi satsat på den allra senaste tekniken i vårt toppmoderna brandlabb. Säkerhet för liv och egendom är grundstommen i vår största investering någonsin i WOODSAFE® historia."

Thomas Bengtsson
grundare av woodsafe Group

Följ oss på

SÄKERHET FRAMFÖR ALLT: BRANDSKYDDAT TRÄ MÅSTE VARA PÅLITLIGT NÄR DET VERKLIGEN GÄLLER. 

För att säkerställa att brandskyddet fungerar optimalt utomhus är det en viktig process att verifiera att det valda brandskyddsmedlet uppfyller kraven enligt bruksklass standarden EN16755 EXT. Detta gör du bäst i att begära produktens typgodkännandebevis, då vet du att dokumentationen är trovärdig.

Att inte utföra denna verifieringsprocess innebär att du  tar onödiga risker. Det är värt att komma ihåg att långsiktig säkerhet och effektivitet är avgörande när det gäller brandskydd. Genom att följa de rekommenderade riktlinjerna och säkerställa att brandskyddsmedlet har de nödvändiga godkännandena minskar man risken för potentiella problem och incidenter på lång sikt. Så ja, det är verkligen värt att göra denna kontroll för att säkerställa optimalt fungerande brandskydd.

30 års expertis.

  • WOODSAFE® = Typgodkänt brandskyddat trä
  • WOODSAFE® = Typgodkänd bruksklass (EN16755)
  • WOODSAFE® = CE och Prestandadeklaration
  • WOODSAFE® = Tillverkningskontroll av RISE (0402)
  • WOODSAFE® = WPA Approved Treater
PRO_NY_2

Upplev friheten att utforska din kreativa sida med WOODSAFE® PRO™ brandskyddat trä, perfekt för att förhöja din interiör med träets naturliga skönhet. Systemet noggrant utvalt för att bevara träets fantastiska egenskaper samtidigt som du kan vara trygg med att produkten har tillverkats med minimalt klimatfotavtryck och en CO2-neutral produktion. Låt ditt nästa projekt bli ett uttryck för både din stil och ditt hållbarhetstänk - välkommen till en värld av möjligheter med vår miljövänliga träkollektion.

WFX_NY_2

Upptäck skönheten i naturligt åldrande träfasader med vårt unika system, det enda i Europa som är godkänt för naturlig exponering utan krav på ytbehandling för att bibehålla brandegenskaperna. Njut av fördelen med att kunna se träets naturliga förändring över tiden utan att behöva oroa dig för extra skötselåtgärder.

Ge din fasad både karaktär och en hållbar framtid - ett val som både är vackert och ansvarsfullt.

WOODSAFE®  WFX™ - Unik på alla sätt

WPG_NY_2

WOODSAFE® PRO Green (WPG™) är resultatet av innovativ utveckling för hälso- och miljöanpassat brandskyddat trä, som är fritt från märkningspliktigt farligt kemiskt innehåll. 

Du har möjligheten att uppleva detta banbrytande träskydd med WOODSAFE® PRO Green (WPG™) vid lanseringen under Trä & Teknik-mässan i Göteborg den 3-6 september 2024. Missa inte chansen att utforska detta hållbara och säkra alternativ för dina projekt. 

  • WOODSAFE® fasad gör byggnaden

  • Låt oss prata om hållbarhet

  • Föreställ dig något gjort i trä

Portfolio-projekt

Hej Arkitekt. Visste du att...

Skogens resurser erbjuder en hållbar och miljövänlig möjlighet för dina arkitektritningar. Med WOODSAFE® kan du integrera trä i dina designkoncept samtidigt som du säkerställer att de hållbara brandkraven uppfylls. När du vill ge finess åt ditt rum och dessutom se till att du har ett brandsäkert skydd från alla håll - det är helt enkelt det perfekta valet!

Låt oss hjälpa dig

Hej Byggherre. Visste du att...

Som den ansvarstagande byggherren är det viktigt att se till helheten, även om du har förtroende för dina entreprenörer. Ibland är det klokare att prioritera kvalitet och noggrannhet framför hastighet och lägre kostnader. Se till att din upphandling är väl genomtänkt och ordentligt utförd för att undvika obehagliga överraskningar längre fram.

Låt oss hjälpa dig

Hej Byggare. Visste du att...

Inga byggare är förtjusta i leveransförseningar och felaktiga produkter. Med över 1200 unika projekt varje år har vi blickat tillbaka och lärt oss vad som är viktigt. När du använder WOODSAFE® för dina byggprojekt, så bygger du inte bara brandsäkert utan också enligt regelverket, vilket är perfekt för dina kunder. Det är precis det vi syftar på med SAFER LIVING.

Låt oss hjälpa dig

Hej Konsult. Visste du att...

Att vara brandkonsult eller konstruktör inom byggbranschen är som att vara träexperten - du behöver ha koll på att varje träslag har sina egna unika karaktärsdrag för att pusselbitarna ska passa perfekt ihop! Vi hjälper dig med sakkunnig rådgivning. Så, har du kapat tillräckligt med kunskap om trä för att snickra ihop det optimala resultatet?

Låt oss hjälpa dig

Vägledning

Brandskyddat trä

Läs mer

Vägledning

Brand-dokumentation

Läs mer

Vägledning

Tillhörande handlingar

Läs mer

Vägledning

Miljö Hälsa Hållbarhet

Läs mer