Skip to content

Hej, Trevligt att du tittar in! Låt mig berätta om oss

Woodsafe Timber Protection AB är Europas största förädlingslänk mellan träindustrin och byggherre. Vi gör det vi är bäst på. Vi tillverkar hållbart brandskyddat trä, ingenting annat.

I mer än 30 år har vi levererat brandimpregnerings tjänster till byggsektorn för hållbara samhällen byggda av skogens resurser. I samarbete med våra samarbetspartners är vi marknadsledande tillverkare av brandskyddat trä, med stort fokus på att vara innovativa för en hållbar framtid. Vi vill göra vår del för ett hållbart samhälle genom att producera brandskyddat trä, där koppling mellan stadslivet och naturen skapar harmoni och lugn.

"Durable Fire Protection är vår hjälte varje dag året om. Det framstår som att våra liv hänger på det. Och det gör det. Det kommer bli uppenbart när vi presenterar den största enskilda satsningen i WOODSAFE® historia. Håll utkik i vårt nyhetsbrev eller besök hemsida ofta, snart är det premiär"

Thomas Bengtsson
grundare av woodsafe Group

Vi värnar om hälsa & miljö

 • WOODSAFE® innehåller endast REACH-godkända ämnen
  Vi efterlever kraven enligt REACH och nationella krav exempelvis miljöbalken, arbetsmiljölagen i linje med vår ISO 14001:2015 certifiering
 • WOODSAFE® är inte ett kemiskt ämne
  Vår brandskyddade träprodukt klassificeras inte som ett kemiskt ämne
 • WOODSAFE® effektiva egenskaper i pH balans
  Brandimpregnerad träprodukt är kompatibel med flertalet olika lim och färgsystem
 • WOODSAFE® påverkar minimalt metaller
  Omfattande internationella tester verifierar liten eller ingen påverkan på bransch rekommenderade metaller för aktuellt träslag
 • WOODSAFE® är godkänd för inomhusmiljö
  Våra brandskyddsmedel har godkända emissionsvärden (VOC) för interiör användning
 • WOODSAFE® är certifierad enligt ISO 14001:2015
  Vår tillverkning är CO2 SMART vilket innebär fossilfria bränslen i hela produktionen
 • WOODSAFE® är ECOVADIS GOLD certifierad
  Vårt hållbarhetsarbete i topp 10% av The World's Most Trusted Business Sustainability Ratings
woodsafe-interior

WOODSAFE® PRO - CO2 SMARTTM det självklara valet av brandskyddat trä för inomhus och utomhus användning.

Typgodkänd? -Självklart är den det!

woodsafe-exterior

WOODSAFE® WFX - CO2 SMARTTM är det enda godkända valet av brandskyddat trä utomhus utan krav på ytbehandling, för en naturlig åldring

Typgodkänd? -Självklart är den det!

woodsafe-academy

En kunskapsbrygga för dig som vill veta mer om brandskyddat trä, brand impregnering, regelverk och dokumentation. Kontakta oss så hjälps vi åt att reda ut dina funderingar!

30års expertis. Detta är vårt erbjudande till dig!

 • WOODSAFE® = Typgodkänt brandskyddat trä
  Våra tjänster är typgodkända enligt förordningar Boverkets BBR och Plan, -och Bygglagen PBL vilket innebär att produkten uppfyller försäkringsbolagens utökade brandkrav på fasadbeklädnad i Br1 byggnad.
 • WOODSAFE® = Typgodkänd fasadbeklädnad
  Våra fasadbeklädnader (SP-FIRE 105) omfattas av typgodkännandebevis
 • WOODSAFE® = Typgodkänd bruksklass (EN16755)
  Våra brandskyddsmedel ingår I typgodkännandebevis för egenskap EN16755 INT1, INT2, EXT för samtliga träslag
 • WOODSAFE® = CE och Prestandadeklaration
  Vi var Europas första tillverkare av brandimpregnerat trä med CE certifierade egenskaper
 • WOODSAFE® = Tillverkningskontroll av RISE (0402)
  Vår produktion omfattas ingår i avtal om tillverkningskontroll med RISE (0402) enlighet med Plan, -och Bygglagen samt Byggproduktförordningen CPR 305/2011
 • WOODSAFE® = Valfrihet att välja
  Woodsafe Timber Protection är bäst på det vi gör, det vill säga, vi är den enda tillverkaren med två unika brand- impregneringssystem med typgodkännandebevis och CE märkning.

Vägledning

Brandskyddat trä

Läs mer

Vägledning

Brand-dokumentation

Läs mer

Vägledning

Tillhörande handlingar

Läs mer

Vägledning

Miljö Hälsa Hållbarhet

Läs mer
 • WOODSAFE® fasad gör byggnaden

 • Låt oss prata om hållbarhet

 • Föreställ dig något gjort i trä

Vi är experter på brandimpregnerat trä

WOODSAFE® brandimpregnering är en teknik där träet placeras i en autoklav som under vakuumtryck tillför impregneringsmedel djupgående i träets cellstruktur. Den oslagbara fördelen med WOODSAFE® brandimpregnering är att samtliga sidor får brandskyddande egenskaper, samt att träet blir ett med impregneringen, vilket gör träet till brandskyddet. Detta kan jämföras med brandmålning som enbart bildar en beläggning och ytskikt, men som inte ger träet förbättrade egenskaper mot brand.

Förädlingsprocessen är industriell och kan inte utföras på arbetsplats. WOODSAFE® brandskyddat trä är en specialprodukt som tillverkas på beställning via våra samarbetspartners.

Fakta om miljö och hälsa

wstp_wfx

Hej Arkitekt. Visste du att...

Skogens resurser är ett hållbart alternativ i dina ritningar. WOODSAFE® är lösningen så du kan använda trä och uppfylla hållbara brandkrav.

Låt oss hjälpa dig

Hej Byggherre. Visste du att...

Som byggherre har du det övergripande ansvaret, även om du förlitar dig på dina entreprenörer. Har du koll på upphandlingen?

Låt oss hjälpa dig

Hej Byggare. Visste du att...

Ingen byggare gillar leveransförseningar och produktfel. I backspegeln med över 1200 unika projekt per år, vet vi vad som gäller.

Låt oss hjälpa dig

Hej Konsult. Visste du att...

Trä är inte som andra byggmaterial där helheten för varje träslag måste ha klassificerad egenskap. Har du koll?

Låt oss hjälpa dig

woodsafe-academy

WOODSAFE® Academy

Trä är inte som andra byggmaterial. Trä är ett levande material där varje enskilt träslag har sina egna egenskaper, även om varje träslag har samma krav på brandegenskaper för aktuell applikation.

WOODSAFE® Academy är den kunskapsbrygga du behöver för att få klarhet i kombinationen av siffor och bokstäver, vilka dokument som har faktisk betydelse, hur du skall montera och inte minst, vad som skiljer olika metoder och brandimpregneringsmedel åt. Svaren får du på WOODSAFE® Academy.

Kontakta oss

Hör av dig. Vi hjälper dig!

Vi finns här för dig och vi hjälper dig mer än gärna. Men det finns många som behöver hjälp och svar på sina frågor, vilket innebär att vi inte alltid hinner svara. För att underlätta ber vid dig sända oss din fråga eller frågor via vårt epost-formulär, så kommer vi att svara dig inom 48 timmar eller mindre.

Självklart är du välkommen att ringa, men var beredd på att vi kanske inte hinner, eller kan svara just då.

   010 - 206 72 30
   kundtjanst@woodsafe.com

Besök oss här

 

WOODSAFE® pressrum

Vill du ta del av senaste nytt om WOODSAFE®, använda bilder eller logotyp, kan du besöka vårt pressrum för senaste nytt, pressmeddelanden, nyheter med mera.

Du kan fritt använda den informationen som finns i vårt pressrum, så länge du hänvisar till källan, det vill säga Woodsafe Timber Protection AB.